2015-11-16 16:14:51• hírek • Kocsis Zoltán

Kályhából kiesett parázs okozott tüzet – a műszaki mentés közben egy fal is kidőlt

Tűz ütött ki hétfő kora délután Szatmárnémetiben, a Hunyadi (Corvinilor) utca és a Sugárút (Traian) kereszteződésében egy, a társadalmi periférián lévők által lakott épületben. Személyi sérülés szerencsére nem történt, ám az épület jelentősen károsodott.

A lángok valamivel 15.00 óra előtt kerítették hatalmukba az épületet. A tűzoltók két autóval siettek a helyszínre és azonnal hozzáláttak a tűz megfékezéséhez. Az épület egyik helyisége és a tetőszerkezet jó része lángokban állt és fennállt annak veszélye, hogy a tűz átterjed a teljes ingatlanra, sőt, a szomszédos épületekre (tömbház, garázsok is). Ezt szerencsére a lánglovagoknak sikerült megakadályozniuk.

A tömbházak és újonnan rehabilitált magas épületek között megbúvó, az idő által is elfeledett kicsiny házban több, a társadalmi perifériára szorult személy lakik. A viszonylag korai napszak ellenére láthatóan illuminált állapotban lévő Józsi szerint „hárman lakunk itt: én meg a Sanyi bácsi meg a szomszéd. Meg azok testvérei. De nem akarok árulkodni".

Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentősnek mondható: a lángok martalékává vált a szoba berendezése, ruhák, elektronikus háztartási berendezések, sőt az egyik lakó állítása szerint személyes dokumentumai is. A műszaki mentés során a tűzoltóknak az egyik fal egy részét is ki kellett borítaniuk, mivel ingataggá és veszélyessé vált.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűzet a kályhából kieső parázs okozta. A kályha közvetlen közelében lévő éghető anyagok - textíliák, papír - pillanatok alatt lángra kaptak, majd a tűz átterjedt az épület többi részére is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: